Welkom bij

WereldwinkelBorne.nl

Nu dromenvangers met 20% korting

DROMENVANGERS: werken ze?

Dromenvangers bestaan al eeuwenlang en vinden hun oorsprong bij de zogenaamde ‘natuurvolkeren’, zoals Indianen en Aboriginals. De reden voor gebruik ervan is overal ter wereld hetzelfde en berust op het geloof dat de hemel vol zit met dromen: goede dromen, maar ook kwade dromen, nachtmerries.

Als je gaat slapen sta je open voor deze dromen en loop je dus de kans om kwade dromen op te vangen. De naam verklapt het eigenlijk al: de dromenvanger vangt de dromen boven jouw bed weg en houdt deze vast. Als dan de zon opgaat, spatten deze dromen uiteen en is de dromenvanger weer ‘schoon’.

De dromenvanger weerhoudt echter niet alle dromen, de goede dromen worden opgevangen en vallen via het web en de veertjes, schelpjes of kraaltjes op de slaper. Daarmee zorgt de dromenvanger voor plezierige, rustige dromen en een goede nachtrust.

De dromenvanger bestaat altijd uit een ring die voorzien is van een web. Daarnaast is er een grote diversiteit in aanvullende elementen en versieringen. Een aantal van deze elementen heeft, naast decoratieve waarde, ook echt een functie. Zo zorgen veren ervoor dat de goede dromen die het web opvangt zachtjes op de slaper belanden. Stenen zorgen voor lichamelijke of spirituele kracht of helpen bij rusteloosheid en slaapproblemen en bont zorgt voor een warm en comfortabel gevoel.

De dromenvanger komt in alle kleuren van de regenboog. Er zijn echter 4 prominent aanwezige kleuren welke staan voor de 4 elementen: Rood & (Goud)geel: Vuur. Zeegroen & wit: Water. Bruin & Zwart: Aarde. Blauw: Lucht.

Ook in de moderne tijd worden dromenvangers veel gebruikt, hoewel velen het zien als bijgeloof. Toch geloven veel mensen diep van binnen stiekem dat het gebruik ervan werkt. En het leuke is: als je erin gelooft, dan werkt het ook. En dat geldt zeker ook voor kinderen: alleen al het idee dat een dromenvanger werkt, helpt hen vaak van nachtmerries af. Daarnaast zijn dromenvangers natuurlijk gewoon een mooie decoratie.