Welkom bij

WereldwinkelBorne.nl

DE TAFEL VAN ZUSTER JOSEPHINE

DE TAFEL VAN ZUSTER JOSEPHINE (klik HIER voor het leuke filmje gemaakt door Harry Rolefes)

Zuster Josephine uit Hertme is – na dorpsmanager Ruben Baartman – de tweede die een tafel samenstelt met Wereldwinkel producten die haar aanspreken. Voor al haar keuzes heeft ze mooie argumenten.

Belangrijkste is voor haar de vriendenkring, een typisch wereldwinkelproduct. ‘Die staat voor de verbondenheid tussen mensen en samen kijken naar het licht. De zonnebloem die altijd meebeweegt naar het licht is een voorbeeld voor ons. Zo moeten wij ook altijd het positieve blijven zien. De bij die erop zit, hoort bij Borne. Met hun yin & yang eenheid symboliseren drie kaarsjes de volledigheid van het leven. Een spiegel moet op de tafel om af en toe in te kijken om bij jezelf te blijven en jezelf niet te overstijgen’. De scherven van mozaïek langs de spiegelrand geven aan dat je fouten mag maken en die ook weer recht kunt zetten.

Unicef-kaarten mogen niet ontbreken. ‘Het is altijd goed om vanuit je hart te laten weten dat je aan iemand denkt.’ En ook voedsel moet op de tafel: ‘koffie, chocola en sap omdat het lekker is, en ook wijn omdat je af en toe wat moet vieren.’ Een grote engel domineert de tafel: hij doet denken aan de aartsengel Gabriël die zij ooit vertolkte in de Kerststoet met als belangrijke boodschap: ‘Ieder mens telt!’ ‘Dat vind ik een heel belangrijke boodschap om te verkondigen omdat tegenwoordig zoveel mensen niet meetellen en in armoede leven. Tot slot legt ze onderop de tafel een kleurige sjaal, ‘want hoe kleurrijker de wereld wordt, hoe beter’. En ook wat gelukspoppetjes, ‘want geluk wens je iedereen toe’ en wat hangertjes met goede wensen. Die symboliseren de positiviteit en het optimisme van de nog altijd voor de medemens actieve zuster Josephine.