Welkom bij

WereldwinkelBorne.nl

TAFEL VAN HENK BROK

De tafel van Henk Brok van de Zuivelhoeve

‘GEZELLIGE HERFSTAVOND’ THEMA VAN DE TAFEL VAN HENK BROK

Bij iemand als Henk Brok van delicatesse/zuivelspeciaalzaak De Zuivelhoeve past het thema ‘Gezellige herfstavond’ voor het samenstellen van De Tafel in de Wereldwinkel Borne goed. ‘Bij een herfstavond horen gezelligheid, warmte en huiselijkheid’, vindt hij. En daarbij horen voor hem een lekker drankje en hapje.

Kaarsen en waxinelichtjes zorgen samen met de geuren van wierook voor een behaaglijke sfeer. Bij zo’n avond mogen een kop thee of koffie natuurlijk niet ontbreken. De klassieke Engelse earl grey thee heeft zijn voorkeur, één van de vele smaken fairtrade thee. Daarbij smaakt chocolade als die van Tony uitstekend. Later op de avond komt er een wijntje op tafel en daar horen voor Henk heerlijke hapjes bij als nootjes, worst of kaas. Hij kiest Tunesisch en Vietnamees aardewerk om dit alles mooi op te presenteren. Om te zorgen dat echtgenote Marjolein behaaglijk warm blijft, kiest hij voor haar een petrol-kleurige sjaal uit, een kleur die goed past bij de wanden in zijn woonkamer in de Hasseler Esch.

Henk startte in juli 2008 met zijn Zuivelhoevewinkel, eerst nog aan de Nieuwe Markt. ‘Het winkelwerk gaf meer voldoening dan mijn eerdere werk als kok in de horeca, vooral door het contact met mensen.’ Borne trok hem aan vanwege de familiale wortels die er lagen en zijn schooltijd op ’t Tibbeland. ‘We staan in onze winkel voor gezelligheid van ontbijt tot borrel. De hele dag moet je proberen te genieten, met lekkere dingen en liefst samen. Mensen mogen best chagrijnig binnenkomen, maar liefst wil ik dat ze met een glimlach vertrekken.’ Vandaar dat ook een beeld van de vriendenkring een plekje krijgt op de tafel van Henk Brok.