Welkom bij

WereldwinkelBorne.nl

Het jaarlijks uitstapje voor de medewerkers

Op 4 september stond ons jaarlijks uitje op de agenda. Vanwege de slechte weersvoorspellingen moesten we helaas het spoorfietsen bij Hengelo annuleren. Jammer was ook het grote aantal verhinderingen, waardoor er maar 18 mensen aanwezig waren. Het spoorfietsen maakte plaats voor een gezellige middag bij Gerda thuis. Daar werd het ‘30 seconds’ spel gespeeld. Twee teams moesten raden wat een van hen probeerde te omschrijven zonder het te raden woord te gebruiken. Ook was er een tekenopdracht waarbij tweetallen elkaar met houtskoolpotloden moesten tekenen. Dat leverde verrassende resultaten op. Sommigen bleken erg goed te kunnen portrettekenen. Tot slot was er gezorgd voor een buffetmaaltijd.

 

 

Uitstapje medewerkers 7 september 2016 opnieuw een succes

Mede dankzij het bijzonder fraaie weer kon het uitstapje van begin af aan al niet meer stuk. De organisatoren Zwanette Hullegie en Carla Middag hadden de medewerkers opgeroepen om om 14.00 uur aanwezig te zijn bij restaurant/hoeve Lutke Hulscher. Na een kop koffie/thee met krentenwegge togen de 30 deelnemers in een huifkar langs de Twentse sagenroute. Gids Liedenbaum vermaakte hen met humoristische verhalen en anekdotes over de omgeving van Zenderen en Hertme en de bijzonderheden uit de historie en het landschap dat in een rustig tempo voorbijtrok. De drie dames voor op de bok zorgden ervoor dat de kar binnen goede banen bleef. Regelmatig kwamen de heerlijke pruimen uit de tuin van Sophie voorbij. Na een gezellig drankje op het zonovergoten terras was het tijd om te smullen van de lekkere pannenkoeken die binnen werden geserveerd. Zwanette en Carla werden met een applaus hartelijk bedankt voor de organisatie van dit geslaagde uitstapje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GESLAAGD UITSTAPJE (2015) MEDEWERKERS WERELDWINKEL

Het weer was de vrijwilligers van de Wereldwinkel Borne tijdens de fietstocht goed gezind. Een fraaie tocht door de prachtige omgeving van Borne/Deurningen/Saasveld leidde ze eerst naar het Landkruis Gammelke waar echtgenoot Fons Hassels Mönning van Maike en Wim Kersten van Netty hen opwachtten met een kopje koffie of thee en heerlijke cake. Maike en Netty hadden het uitstapje tot in de puntjes voorbereid.

De tocht voerde de medewerkers vervolgens naar het Openluchttheater Hertme waar de dames plus twee heren zich onder leiding van djemdé-docent Erik Poorterman enthousiast uitleefden op de Afrikaanse trommels (zie de filmpjes op onze facebook-pagina!). Hertme stroomde nog net uit in de veronderstelling dat het Afrika Festival opnieuw was begonnen. In het theaterhoes werd hierna gezamenlijk het glas geheven en alom bij- en nagepraat. Beide organisatoren hadden zich flink uitgesloofd in de keuken en schotelden de deelnemers een aller-heerlijkst buffetmaal voor, waarna de vrijwilligers met gevulde maag en blij gemoed huiswaarts togen. Hieronder een impressie van het uitstapje.


 

 

 

JAARLIJKS UITSTAPJE 2014

Op 3 september was het weer zover. 's Middags trok een groep van ruim twintig vrijwilligers van de winkel naar Enschede. Naar de nieuwbouwwijk Roombeek, op de plek van de vuurwerkramp van mei 2000. Famke Bonekamp, dochter van penningmeester Gerrie, leidde de dames rond door de wijk en voorzag hen van aantrekkelijke informatie en wetenswaardigheden over de herinrichting van de wijk. Door haar werk als beleidsambtenaar cultuur en erfgoed legde ze boeiende verbanden tussen de uiterlijke bijzonderheden en het verleden van de bouwwerken alsook de historie van de wijk. Leuk en leerzaam.

Na afloop hadden Gerdy en Gerrie een gezellig samenzijn met een door henzelf verzorgd buffet georganiseerd. Het smaakte heerlijk. De organisatoren kunnen terugzien op een geslaagd uitstapje.

gids Famke