Welkom bij

WereldwinkelBorne.nl

OVER DE WERELDWINKEL


Wereldwinkel Borne is een vereniging (waarvan je lid kunt worden) en wordt net als alle andere wereldwinkels geheel gerund door vrijwilligers. Wereldwinkels zijn bijzondere cadeauwinkels waar je producten kunt kopen uit niet-westerse culturen. Deze producten zijn gemaakt met respect voor mens en milieu. Omdat de producenten - zoals zilversmeden, pottenbakkers en koffieboeren - er een rechtvaardige prijs voor krijgen, kunnen ze een menswaardig bestaan opbouwen. Met jouw aankoop help je hen daarbij.Als je iets koopt bij één van de 400 Wereldwinkels in Nederland bevorder je de eerlijke handel en steun je de ontwikkeling van zilversmeden, pottenbakkers en koffieboeren op het zuidelijk halfrond.

Bij de Wereldwinkel koop je lieve knuffels uit Sri Lanka en trendy sieraden uit India. Maar ook geurige wierook, authentieke muziekinstrumenten, leuke woonaccessoires en bijzondere bureauartikelen. Ook (h)eerlijke levensmiddelen zoals koffie, thee, cacao, sauzen, chutneys en wijn worden verkocht bij de Wereldwinkel.Bij de Wereldwinkel koop je lieve knuffels uit Sri Lanka en trendy sieraden uit India. Maar ook geurige wierook, authentieke muziekinstrumenten, leuke woonaccessoires en bijzondere bureauartikelen. Ook (h)eerlijke levensmiddelen zoals koffie, thee, cacao, sauzen, chutneys en wijn worden verkocht bij de Wereldwinkel.

Dit zeggen producenten in de derde wereld er zelf over:

‘We bepalen gelukkig nu zelf welke knowhow we op dit moment nodig hebben'Nu een aantal boerenvertegenwoordigers in Tanzania getraind zijn in ‘koffie proeven’, kunnen zij de kwaliteit van de partijen koffie beoordelen en kunnen zij écht zelf de kwaliteitsdiscussie met de afnemers voeren.

‘Omdat de ontwerpen van onze knuffels zo aanslaan, exporteren we ze nu ook!’ Sandra nam zich één ding heilig voor: ze zou een beter leven krijgen dan haar ouders. En niet alleen zijzelf, ook andere vrouwen in Sri Lanka. Ze werd advocaat en startte daarnaast de weefwerkplaats Selyn die aan 200 vrouwen werk biedt.

‘Dankzij goede ondersteuning konden wij onze sieraden verkopen en leggen we nu geld opzij voor de kinderen’Professor Sharma en zijn vrouw Tara trokken zich het lot van de ‘onaanraakbaren’ en moslim handwerkslieden in India aan. Onder hun leiding zijn inmiddels tientallen sterke handnijverheidsgroepen ontstaan die erin slagen de markt te betreden. Zij krijgen een goede prijs voor bijvoorbeeld hun sieraden en kunnen geld opzij leggen voor hun kinderen.

Deze koffie, de knuffels en sieraden koop je dus in de Wereldwinkel!